xtenso_icon_corall_rgb

Vi erbjuder tjänster inom Robotic Process Automation (RPA), IT-verktyg för att automatisera administrativa processer

Maximalt värde till minimal insats

Besparing i kronor

Tid är som bekant pengar. Låt en robot utföra monotona tidskrävande datorsysslor och frigör tid för era medarbetare att utföra mer värdeskapande arbetsuppgifter.

Övriga vinster

Roboten arbetar dygnet runt, blir aldrig sjuk och gör aldrig fel. Den klagar inte heller på att göra samma sak dag in och dag ut. Dessutom arbetar den mycket snabbare än en människa.

Minimal insats

Vår arbetssätt kräver en minimal insats av dig som kund. Vi gör det mesta jobbet åt er!

Ingen besparing – ingen kostnad

Vår affärsmodell är enkel. Arvodet våra kunder betalar bygger på den besparing vi levererar. Lyckas inte vi skall det heller inte kosta något.

Group 2 Created with Sketch.
Group 2 Created with Sketch.

Fördelar med RPA

Group 2 Created with Sketch.
Ökad kvalité

Roboten gör inte fel och därmed bygger man bort den mänsklig felkällan.

Group 2 Created with Sketch.
Kostnads- & tidsbesparing

Du undviker dyra och tidskrävande systemutvecklingar. Roboten arbetar snabbt och och kan nyttjas dygnet runt.

Group 2 Created with Sketch.
Tidstillgänglighet

Roboten behöver ingen rast eller OB-tillägg. Arbetar hela dygnet.

Group 2 Created with Sketch.
Nöjda medarbetare och kunder

Medarbetare slipper tråkiga enformiga arbetsuppgifter. Kunder får snabbare support.

Group 2 Created with Sketch.
Flexibilitet

Passar med alla system och i alla branscher. Du behöver inte anpassa din IT-miljö

Vad är RPA?

Med Robotic Process Automation (RPA) automatiseras regelstyrda återkommande arbetsuppgifter som utförs med dator. Dessa arbetsuppgifter kan därefter utföras utan mänsklig inblandning. Alla företag med återkommande administration, exempelvis inom HR och ekonomi, kan alltså utöka sin kapacitet utan att anställa fler personer. Implementationen är ofta enkel och snabbt intjänad.

Vi arbetar med RPA-verktyget Uipath och är registrerad partner till dem. UiPath är den ledande leverantören inom RPA mjukvara enligt The Forrester Wave™ från 2018.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Mask Created with Sketch.
Group 2 Created with Sketch.
Case RPA CASES
Retur av order

Kund inom infrastruktur

Xtenso anlitades för att med hjälp av RPA automatisera en av kundens processer kallad Retur av order. Processen innehöll många administrativa repetitiva moment som efter automationen kunde hanteras av en robot. Med denna automation sparade kunden ca tre FTE:er! Deras kunder får nu även svar på kvällar och helger och medarbetare slipper tråkiga och monotona arbetsuppgifter.

Manuella inmatningar

Kund inom elbranschen

När kunder till detta företag skall registrera nya mätare i systemet krävs det i vissa fall många manuella moment per mätare. Den automatiserade processen innebär att roboten inhämtar nödvändig information för konfiguration från datablad och i kundens befintliga mätvärdessystem därefter konfigurerar roboten mätaren. Den största fördelen efter implementeringen av RPA är tidsbesparing i och med att kunden inte behöver lägga tid på att konfigurera respektive mätpunkt. Kvaliteten blir också högre eftersom risken för felaktig konfigurering elimineras.

KPI-framtagande

Kund inom detaljhandeln

Kunden styr verksamheten på gårdagens KPI:er vilket innebär att man har svårt att planera bemanning och säkerställa att man når uppsatta produktionsmål. Vår lösning är att implementera ledningssystem ihop med en RPA-lösning som löpande tar fram aktuella produktionsdata. Vinsten i att automatisera denna process är att de nyttjar tillgängliga resurser mer optimalt. De minskar/ta bort överflödiga resurser i processen och säkerställer resultatet i processen. ROI på ca 3,5 månader och en besparing på 400 000 kr första året och 550 000 kr det andra året.

Lyssna på Robotpodden!

Robotpodden är en podcast som drivs av Xtenso, den handlar om robotar och automation. Lyssna på avsnitt två om du vill lära dig mer om RPA.

Lyssna här:
iTunes
Spotify

 

RPA + AI = Sant

Intelligent processautomation (IPA) kallas det när RPA används tillsammans med AI och besläktad teknologi som machine learning. Med AI-teknik kan RPA kompletteras med kunskapsbaserad automation och kan därefter användas i mer komplicerade uppgifter som textigenkänning.

För att göra roboten intelligent krävs, förutom RPA-mjukvara, andra kognitiva verktyg som till exempel ABBYY och Celaton. Sedan behövs också AI-verktyg som IBM Watson eller Google TensorFlow som båda har öppen källkod. Bra att veta är att AI, speciellt machine learning, fortfarande är i början på sin utveckling och därmed har sina begränsningar.

Kontakta oss för en förutsättningslöst möte där vi berättar mer om RPA och hur det kan hjälpa er verksamhet.

Group 2 Created with Sketch.
Group 2 Created with Sketch.
Kontakta oss

Kontakta oss

Malte Windle
0708-907030
info@xtenso.se

Besök oss

AVillage
Datavägen 14A
436 32 Askim